Majoittajalle

Majoittaisitko turvapaikanhakijan?

Turvapaikanhakijoiden kotimajoitusverkosto tuo turvapaikanhakijoita ja tavallisia suomalaisia yhteen. 

Kodin avaaminen turvapaikanhakijalle on erinomainen tapa tutustua uusiin ihmisiin, tuoda arkeen lisää elämää ja tehdä niin yksilön kuin yhteiskunnankin tasolla merkityksellistä vapaaehtoistyötä. Kotimajoituksessa asuvan turvapaikanhakijan elämä Suomessa alkaa mielekkäällä ja ihmisarvoa kunnioittavalla tavalla. Samalla kotoutuminen nopeutuu ja kustannuksia säästyy, kun kielen oppiminen, verkostojen syntyminen ja suomalaisten tapojen oppiminen tehostuvat.

Kotimajoitus käynnistyy verkoston paikallisryhmän avustuksella. Paikallisryhmät järjestävät toisinaan myös infoiltoja uusille aktiiveille ja kotimajoituksesta kiinnostuneille, joten ryhmään kannattaa ottaa yhteyttä, vaikkei vielä haluaisi sitoutua majoittamiseen. Mikäli lähialueellasi ei ole vielä paikallisryhmää, voit perustaa sellaisen.

Lisää tietoa kotimajoituksesta löydät Kotimajoitusoppaastamme.

Näin kotimajoitus etenee

Täytä yhteydenottolomake.

Lomakkeessa voit kertoa tarkemmin tilanteestasi ja toiveistasi ja esittää lisäkysymyksiä. Välitämme tietosi eteenpäin lähimmälle paikallisryhmälle, joka ottaa sinuun yhteyttä ja järjestää tapaamisen sinun ja turvapaikanhakijan välille.

Voit myös ottaa yhteyttä suoraan sinua lähimpään Kotimajoitusverkoston paikallisryhmään.

Haastattelu

Paikallisryhmä ottaa sinuun yhteyttä ja järjestää epämuodollisen haastattelun, jossa voit kertoa enemmän majoitusmahdollisuudestasi ja kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä.

Tapaa turvapaikanhakija

Paikallisryhmä järjestää tapaamisen sinun ja turvapaikanhakijan välillä. Jos kotonasi on paljon tilaa, voit majoittaa myös useamman turvapaikanhakijan tai kokonaisen perheen.

Kotimajoitussopimus

Jos tapaamisen jälkeen molemmat osapuolet ovat halukkaita yhteisasumiseen, turvapaikanhakija voi muuttaa luoksesi. Paikallisryhmä auttaa ja neuvoo teitä majoitussopimuksen teossa ja vastaanottokeskuksen kanssa asioimisessa.

Yhteiselo voi alkaa!

Aluksi on usein hyvä sopia yhdessä monista asumiseen liittyvistä käytännön asioista. Paikallisryhmä ja verkoston tukihenkilöt neuvovat alkuun ja auttavat sinua ja turvapaikanhakijaa koko asumisen ajan.

Jäikö kysymyksiä?
Katso usein kysytyt kysymykset

Lue Kotimajoitusoppaamme

Ota yhteyttä