Hyppää sisältöön

ETSIMME KOTIMAJOITTAJIA SATEENKAARI-TURVAPAIKANHAKIJOILLE – tule kuulemaan toiminnasta Kotimajoitusverkoston ja Helsinki Pride-yhteisön yhteiseen koulutukseen!

Aikataulu:
Tapahtumapaikka: Globaalikeskus, Siltasaarenkatu 4, Helsinki

Keskiviikkona 25.10 klo 17.30 – 19.30 Globaalikeskuksessa Helsingin Hakaniemessä

Kotimajoituksen tukiyhdistys ja Helsinki Pride -yhteisö tekevät yhteistyötä, jotta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville turvapaikanhakijoille ja tilapäistä suojelua saaville (ukrainalaiset) löydetään Suomessa kotimajoitusta.

Tarvetta kotimajoitukselle on erityisesti isoissa kaupungeissa, joissa sateenkaari-ihmisille on paremmin tarjolla vertaistukea ja palveluja.

Suomeen tulee säännöllisesti kansainvälistä suojelua hakevia ihmisiä, joiden turvapaikkahakemukset liittyvät seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuoli-identiteettiin ja sen ilmaisuun. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä pakenee kotimaistaan muistakin syistä, esimerkiksi sotien ja luonnonkatastrofien takia.

Valtio tarjoaa turvapaikanhakijalle majoituksen vastaanottokeskuksessa, mutta siellä asuminen voi olla sateenkaari-ihmiselle vaikeaa. Heistä monet ovat kohdanneet vastaanottokeskuksissa syrjintää ja turvattomuutta, jopa väkivaltaa.

Onnistunut kotimajoitus tarjoaa paikan, jossa voi olla avoimesti oma itsensä ilman pelkoa, kokea arkielämää Suomessa ja saa mahdollisuuden luoda omia verkostojaan. Kotimajoituksen kautta moni majoittuja on löytänyt Suomessa opiskelu- tai työpaikan. Paikallisessa kodissa asuessaan he ovat oppineet kieltä ja  saaneet majoittajalta apua asioiden hoitamiseen viranomaisten kanssa.

Kotimajoittaminen on vapaata kansalaistoimintaa, jossa majoittaja tutustuu uusiin ihmisiin, voi olla mukana edistämässä ihmisoikeuksien toteutumista ja maahan muuttaneiden kotoutumista.

Kotimajoitusverkoston tukiyhdistys kouluttaa Helsinki Pride -yhteisön kanssa majoittamisesta kiinnostuneita ja uusia kotimajoittajia. Koulutukseen ovat tervetulleita myös Kotimajoitusverkoston vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet. Osallistuminen ei velvoita majoittajaksi ryhtymiseen, voit tulla mukaan vain kuulemaan.

Koulutuksessa käydään läpi kaikki oleelliset perusasiat:

  • Mitä erityistä tulee ottaa huomioon, kun majoitat seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluvan turvapaikanhakijan kotiisi?
  • Mistä yhteisistä arjen asioista kannattaa sopia etukäteen majoittajan ja majoittujan / majoittuvien kesken?
  • Millaisia periaatteita toiminnassa on, ja kuka on vastuussa mistäkin asiasta?
  • Millaista tukea voit saada Kotimajoituksen tukiyhdistykseltä?  

Jos kiinnostuit, ilmoittaudu mukaan 24.10 mennessä Evalle: e.kuhlefelt@kotimajoitusverkosto.fi

Jaa somessa: