VEM ÄR VI?

Tietoa Kotimajoitusverkostosta

Nätverket för heminkvartering för asylsökande är ett nationellt medborgarnätverk bestående av över 4 000 frivilliga. Vi organiserar privat inkvarteringsverksamhet som en aktör auktoriserad av Migrationsverket, utöver vilket vi samarbetar i nära kontakt med kommunala myndigheter, mottagningsförläggningar och tredje sektorns aktörer.

Vår målsättning är att säkra att det nya livet i Finland för asylsökande börjar på ett meningsfullt sätt som främjar integrering och personligt bemötande i en respekt för människovärdet.

I praktiken består arbetet i Nätverket för heminkvartering till största del av att föra samman asylsökande och personer villiga att erbjuda boende. Detta arbete görs i lokalgrupperna. För tillfället finns verksamma lokalgrupper på sju orter, och har sedan nätverkets startår 2015 ordnat mer än 400 privata inkvarteringar.

STM_tukee_Veikkauksen_tuotoilla_Sininen_Pantone_2955

Nätverkets verksamhet grundar sig på frivillighet. I början av 2017 beviljade Social- och hälso-organisationernas understödscentral STEA en två års projektfinansiering för nätverket, med hjälp av vilket det första gången har kunnat anställa två personer. Mirkas och Sannas uppgift är att utveckla nätverkets verksamhet och kommunikation samt stödja de aktiva i verksamheten. Nyheter om nätverkets volontärer och projektpersonal hittar du på nätverkets blogg.Nätverket för heminkvartering i siffrorLokalgrupper
7
Medlemmar i nätverket
4700
Resulterande boenden
400