Haluaisitko asua paikallisessa kodissa?

Turvapaikanhakija, tervetuloa Suomeen! Tiesitkö, että voit valita asuinpaikkasi turvapaikkaprosessin aikana? Kotimajoitusverkosto auttaa sinua tutustumaan paikallisiin ihmisiin, jotka haluavat tarjota turvapaikanhakijoille majoituksen omassa kodissaan.

Olemme voittoa tavoittelematon, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisverkosto. Uskomme, että paikallisten ihmisten kodissa asuminen tekee turvapaikkaprosessista sinulle vähemmän stressaavan sekä helpottaa tutustumistasi paikallisiin ihmisiin, kieleen ja kulttuuriin.

Jos haluat asua paikallisessa kodissa joko yksin tai puolisosi tai perheesi kanssa, toimi näin:

Lue Kotimajoitusopas.

Oppaaseen on koottu perustietoa kotimajoituksista.

Lähetä sähköpostia osoitteeseen info(at)kotimajoitusverkosto.fi

Viestissä voit kertoa tarkemmin tilanteestasi ja toiveistasi ja esittää lisäkysymyksiä. Välitämme tietosi eteenpäin lähimmälle paikallisryhmälle, joka ottaa sinuun yhteyttä ja järjestää tapaamisen sinun ja mahdollisen kotimajoittajan välille.

Voit myös ottaa yhteyttä suoraan sinua lähimpään Kotimajoitusverkoston paikallisryhmään. Paikallisryhmien tiedot löydät täältä.

Tapaa mahdollinen kotimajoittaja

Paikallisryhmä järjestää tapaamisen sinun ja mahdollisen kotimajoittajan välillä. On hyvä muistaa, että tällä hetkellä kotimajoitusta etsiviä turvapaikanhakijoita on enemmän kuin kotimajoittajia.

Kotimajoitussopimus

Jos tapaamisen jälkeen molemmat osapuolet ovat halukkaita yhteisasumiseen, voit muuttaa uuteen kotiisi. Paikallisryhmä auttaa ja neuvoo teitä majoitussopimuksen teossa ja vastaanottokeskuksen kanssa asioimisessa.

Yhteiselo voi alkaa!

Aluksi on usein hyvä sopia yhdessä monista asumiseen liittyvistä käytännön asioista. Paikallisryhmä ja verkoston tukihenkilöt neuvovat alkuun ja auttavat sinua ja majoittajaa koko asumisen ajan.