Turvapaikanhakijalle

Haluaisitko asua suomalaisessa kodissa?


Turvapaikanhakija, tervetuloa Suomeen! Tiesitkö, että voit valita asuinpaikkasi turvapaikkaprosessin aikana? Kotimajoitusverkosto auttaa sinua tutustumaan suomalaisiin, jotka haluavat tarjota turvapaikanhakijoille majoituksen omassa kodissaan.

Verkostoon kuuluu yli 4 000 jäsentä eri puolilta Suomea. Olemme voittoa tavoittelematon, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisverkosto. Uskomme, että suomalaisessa kodissa asuminen tekee turvapaikkaprosessista sinulle vähemmän stressaavan sekä helpottaa tutustumistasi suomalaisiin ihmisiin, kieleen ja kulttuuriin.


Jos haluat asua suomalaisessa kodissa joko yksin tai puolisosi tai perheesi kanssa, toimi näin:

Täytä yhteydenottolomake
Lomakkeessa voit kertoa tarkemmin tilanteestasi ja toiveistasi ja esittää lisäkysymyksiä. Välitämme tietosi eteenpäin lähimmälle paikallisryhmälle, joka ottaa sinuun yhteyttä ja järjestää tapaamisen sinun ja mahdollisen kotimajoittajan välille.
Voit myös ottaa yhteyttä suoraan sinua lähimpään Kotimajoitusverkoston paikallisryhmään.
Tapaa mahdollinen kotimajoittaja
Paikallisryhmä järjestää tapaamisen sinun ja mahdollisen kotimajoittajan välillä. On hyvä muistaa, että tällä hetkellä kotimajoitusta etsiviä turvapaikanhakijoita on enemmän kuin kotimajoittajia.
Kotimajoitussopimus
Jos tapaamisen jälkeen molemmat osapuolet ovat halukkaita yhteisasumiseen, voit muuttaa uuteen kotiisi. Paikallisryhmä auttaa ja neuvoo teitä majoitussopimuksen teossa ja vastaanottokeskuksen kanssa asioimisessa.
Yhteiselo voi alkaa!
Aluksi on usein hyvä sopia yhdessä monista asumiseen liittyvistä käytännön asioista. Paikallisryhmä ja verkoston tukihenkilöt neuvovat alkuun ja auttavat sinua ja majoittajaa koko asumisen ajan.