Tietoa Kotimajoitusverkostosta

Turvapaikanhakijoiden Kotimajoitusverkosto on satojen vapaaehtoisten muodostama valtakunnallinen kansalaisverkosto. Teemme läheistä yhteistyötä kotimajoitusten järjestämisessä kolmannen sektorin, sekä monien muiden toimijoiden kanssa.

Tavoitteenamme on varmistaa, että Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden uusi elämä Suomessa alkaa kotoutumista ja kohtaamista edistävällä, mielekkäällä ja ihmisarvoa kunnioittavalla tavalla.

Käytännössä Kotimajoitusverkoston työstä suurin osa on kotimajoittajien ja turvapaikanhakijoiden saattamista yhteen. Tämä työ tehdään paikallisryhmissä. Paikallisryhmiä meillä on tällä hetkellä yhteensä 23.

Kotimajoitusverkoston toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Vuoden 2017 alussa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA myönsi verkostolle kolmen vuoden hankerahoituksen ja vuonna 2020 pysyvän toiminta-avustuksen.

Kotimajoitusverkoston tukena ja taustalla toimii Kotimajoituksen tuki ry, jonka hallituksessa ovat puheenjohtaja Martta Pietarinen sekä hallituksen jäsenet Pär Silén, Marie-Louise Litonius, Laura Malin, Marjaana Toiviainen ja varajäsen Noora Nurminen. 

Kotimajoitusverkostolla on kolme työntekijää: toiminnanjohtaja Terhi Aaltonen, yhteisötyön asiantuntija Eva Kuhlefelt sekä viestinnän asiantuntija Maria Niemiharju.