Keitä me olemme?

Kotimajoitusverkosto on vapaaehtoisten muodostama valtakunnallinen kansalaisverkosto. Teemme läheistä yhteistyötä kotimajoitusten järjestämisessä kolmannen sektorin, viranomaisten sekä monien muiden toimijoiden kanssa. Olemme voittoa tavoittelematon, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisverkosto.

Kotimajoitusverkoston tavoitteena on, että yhä useampi turvapaikanhakija ja suojelua hakeva voi halutessaan asua kodissa vastaanottokeskuksen sijaan. Tuomme yhteen majoittajia ja majoittujia ja tuemme syntyneitä majoituksia. Tämä työ tehdään sekä verkoston tukiyhdistyksen Kotimajoituksen tuki ry:n kautta että paikallisryhmissä. Paikallisryhmiä meillä on tällä hetkellä yhteensä 24.

Kotimajoitusverkoston toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Toimintaamme rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö järjestöavustuksilla.

Kotimajoitusverkoston tukena ja taustalla toimii Kotimajoituksen tuki ry, jonka hallituksessa ovat puheenjohtaja Martta Pietarinen sekä hallituksen jäsenet Pär Silén, Marie-Louise Litonius, Laura Malin ja Marjaana Toiviainen.

Kotimajoituksen tuki ry:llä on neljä työntekijää: toiminnanjohtaja Terhi Aaltonen, yhteisötyön asiantuntija Eva Kuhlefelt, viestinnän asiantuntija Maria Niemiharju sekä yhteisötyön koordinaattori Halja Vehkaoja.