Keitä me olemme?

Tietoa Kotimajoitusverkostosta

Turvapaikanhakijoiden Kotimajoitusverkosto on satojen vapaaehtoisten muodostama valtakunnallinen kansalaisverkosto. Teemme läheistä yhteistyötä kotimajoituksen järjestämisessä Maahanmuuttoviraston, kunnallisten viranomaisten, vastaanottokeskusten sekä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Tavoitteenamme on varmistaa, että Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden uusi elämä Suomessa alkaa kotoutumista ja kohtaamista edistävällä, mielekkäällä ja ihmisarvoa kunnioittavalla tavalla.

Käytännössä Kotimajoitusverkoston työstä suurin osa on kotimajoittajien ja turvapaikanhakijoiden saattamista yhteen. Tämä työ tehdään paikallisryhmissä. Paikallisryhmiä toimii tällä hetkellä seitsemällä paikkakunnalla, ja niiden kautta on järjestetty verkoston perustamisvuodesta 2015 lähtien yli 600 kotimajoitusta.

STM_tukee_Veikkauksen_tuotoilla_Sininen_Pantone_2955

Kotimajoitusverkoston toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Vuoden 2017 alussa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA myönsi verkostolle kolmen vuoden hankerahoituksen ja vuonna 2020 pysyvän toiminta-avustuksen. Mirkan ja Paulan tehtävä on kehittää verkoston toimintaa sekä tukea aktiiveja Kotimajoitusverkoston toiminnassa.Kotimajoitusverkosto lukuina