Keitä me olemme?

Tietoa Kotimajoitusverkostosta

Turvapaikanhakijoiden Kotimajoitusverkosto on yli 4000 vapaaehtoisen muodostama valtakunnallinen kansalaisverkosto. Teemme läheistä yhteistyötä kotimajoituksen järjestämmisessä Maahanmuuttoviraston, kunnallisten viranomaisten, vastaanottokeskusten sekä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Tavoitteenamme on varmistaa, että Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden uusi elämä Suomessa alkaa kotoutumista ja kohtaamista edistävällä, mielekkäällä ja ihmisarvoa kunnioittavalla tavalla.

Käytännössä Kotimajoitusverkoston työstä suurin osa on kotimajoittajien ja turvapaikanhakijoiden saattamista yhteen. Tämä työ tehdään paikallisryhmissä. Paikallisryhmiä toimii tällä hetkellä seitsemällä paikkakunnalla, ja niiden kautta on järjestetty verkoston perustamisvuodesta 2015 lähtien yli 400 kotimajoitusta.

STM_tukee_Veikkauksen_tuotoilla_Sininen_Pantone_2955

Kotimajoitusverkoston toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Vuoden 2017 alussa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA myönsi verkostolle kahden vuoden hankerahoituksen, jonka turvin Kotimajoitusverkostoon pystyttiin ensimmäistä kertaa palkkaamaan kaksi työntekijää. Mirkan ja Sannan tehtävä on kehittää verkoston toimintaa ja viestintää sekä tukea aktiiveja Kotimajoitusverkoston toiminnassa. Verkoston vapaaehtoisten ja hanketyöntekijöiden kuulumisia löydät Kotimajoitusverkoston blogista.Kotimajoitusverkosto lukuinaPaikallisryhmiä
7
Verkoston jäseniä
4700
Syntyneitä kotimajoituksia
400